https://www.independer.nl/ziekenhuis/regio/brabant-zuidoost/veldhoven/behandel-centrum-neurologie.aspxhttps://www.independer.nl/ziekenhuis/regio/brabant-zuidoost/veldhoven/behandel-centrum-neurologie.aspx
https://www.zorgkaartnederland.nl/zorginstelling/overige-kliniek-behandel-centrum-neurologie-veldhoven-3033956https://www.zorgkaartnederland.nl/zorginstelling/overige-kliniek-behandel-centrum-neurologie-veldhoven-3033956

Beoordeel ons op:

 






















Rugpoli & HNP (‘hernia’)


Een ‘hernia’ is een ‘uitstulping’ en als dit een uitstulping van de tussenwervelschijf is die drukt op een zenuw (Hernia Nuclei Pulposi of HNP) kan hierdoor zenuwpijn ontstaan. Dit is doorgaans hevige pijn in de arm of het been soms met andere neurologische klachten zoals tintelingen, krachtvermindering en blaasfunctiestoornissen. Door goed te luisteren naar het verhaal van de patiënt en een neurologisch onderzoek kan men vaak met grote al zekerheid vaststellen of er sprake is van een HNP. Soms is hiervoor ook nog een MRI nodig. Deze wordt verricht in een van de nabij gelegen MRI centra.


Het behandel Centrum Neurologie heeft afspraken gemaakt waardoor deze MRI zo nodig op zeer korte termijn verricht kan worden. In verreweg de meeste gevallen gaat de pijn door een HNP spontaan weg na een periode van weken tot maanden. Daarom is goede pijnstilling en bewegingsadviezen vereist om de pijn te verlichten. Slechts in een minderheid komt het uiteindelijk toch tot een operatie.


Het Behandelcentrum Neurologie werkt samen met klinieken waar goede chirurgen werkzaam zijn die de nieuwste minimaal invasieve technieken toepassen, zodat u na uw operatie weer snel op de been bent.


Meer over hernia (HNP)

Bij een eerste bezoek aan de neuroloog neemt u mee:


  geldig identiteitsbewijs


  verzekeringsbewijs


  verwijskaart/verwijsbrief van de (huis)arts indien deze niet via Zorgmail is verzonden


  een medicijnpaspoort of een lijst van medicijnen die u op dat moment gebruikt en recentelijk gebruikt heeft